T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BAYBURT / MERKEZ - Akşar Genç Osman İmam Hatip Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuzun Tarihçesi

  

      






1982-1983 Öğretim yılı başında hizmete açılan okulumuz zorunlu Temel Eğitim uygulamasının 8 yıla çıkarılması yolunda ilk adımları oluşturan pilot ilköğretim okullarından biri olup, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır. 1982-1983 Öğretim yılında aynı binada ilkokul ve ortaokul ,ayrı ayrı öğretim yaptı. 1983-1984 öğretim yılında ise İlköğretim uygulamasına başlandı. Okulumuzun adı; Akşar, Bulunduğu köyden. Genç Osman adı da 4 Murat´ın Bağdat seferinde destanlaşan Genç Osman adlı Türk kahramanının Bayburt´lu oluşundan gelmektedir. Köyümüz Akşar´da İlkokul; 1946 yılında açılmış, Ortaokul 1974 yılında açılmıştır .Okulumuzda yetişen Profesör, Öğretmen, Doktor, Hakim, Polis, Sanatkarlar bulunmaktadır.

            GENÇOSMAN KİMDİR? 4. Murat´ın Bağdat seferine yaşı küçük olduğu için gönüllü olarak katılan. Bağdat Kalesine Osmanlı bayrağını dikerken şehit edilmiş olan Gençosman Bayburt´lu bir Türk kahramanıdır. Savaştaki atılganlığı, küçük yaşına rağmen en öndeki saflarda savaşması, elinde bayrakla ok yağmuruna tutulan kale burçlarına tırmanması, bayrağı burca diktikten sonra altında ölmesi, hayatını kısa zamanda bir efsane niteliğine büründürmüştür. Bu nedenle Bayburt´un iftihar vesilesi olmuştur.

             Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren "Akşar Gençosman İmam Hatip Ortaokulu" olarak tescillendi.

                Okulumuz Bayburt iline bağlı Akşar Köyündedir. Taşımalı sistem ağırlıklı öğrenci sayısı 182´dir. Birinci kademe 4, ikinci kademe 6 şubedir. Okulumuzda bu şubelerin haricinde bir de anasınıfı bulunmaktadır. Okulumuzda şuan 14 öğretmen ve 2 idareci görev yapmaktadır.  

               Okulumuz il merkezine 24 km uzaklıktadır. Öğretmenler merkezden servisle gidiş-geliş yapmaktadır. Akşar Köyü; Trabzon-Erzurum yolu üzerinde bulunduğundan günün her saatinde ulaşım sağlanabilmekte ve ulaşımla ilgili bir sorun yaşanmamaktadır.02.05.2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2016 - Güncelleme: 03.01.2020 15:21 - Görüntülenme: 6254
  Beğen | 6  kişi beğendi