BAYBURT / MERKEZ - Akşar Genç Osman İmam Hatip Ortaokulu

Akşar Genç Osman İmam Hatip Ortaokulu

Akşar Köyü Esentepe Mahallesi Belediye Caddesi No1/A Merkez/BAYBURT
Vizyon
Yetiştirdiği insan profili ile cazibe merkezi olan, Bayburt´ta en çok tercih edilen eğitim kurumu olmak.
Misyon
Çalışan ve öğrencilerimizin güvenini kazanarak, çatısı altında bulunduğu mekanda mutlu olmasını sağlamak, Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerimizde var olan yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak, üretken, manevi değerlerine bağlı, inançlı bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2013-2014 il genelinde yapılan kros yarışmalarında Yıldız(kızlar) il ikinciliği, Yıldız(erkekler) il üçüncülüğü ile başarılı olmuştur. İl genelinde yapılan futbol turnuvalarında küçükler(erkekler) çeyrek finale kadar yükselmiştir. İl genelinde yapılan masa tenisi turnuvalarında yıldız(kızlar) il birinciliği elde edilmiştir. Erzurumda yapılan klüpler arası müsabakalara masa tenisi katılım belgesi elde edilmiştir. Karsta yapılan bölge masa tenisi müsabakalarında bölge dördüncülüğü elde edilmiştir. 2014-2015 il genelinde kros yarışmalarında yıldız(kızlar) il 2. ile yıldız(kızlar) il 4.(ferdi) elde edilmiştir. Yıldız(erkekler) katılım belgesi ile yıldız(erkekler)il 1.(ferdi) başarıları elde edilmiştir. İl genelinde yapılan futbol turnuvalarında yıldız(erkekler) çeyrek finale kadar yükselme elde edilmiştir.2015-2016 eğitim öğretim yılında Futbol Erkek Takımı İl 2´liği Futbol Kız Takımımız İl 1´si, Atletizm Grup Halinde Kızlar ve Erkekler dallarında İl 3.´lüğü dereceleri elde edildi. Hentbol Yıldız Erkek grubunda İl 2.liği, Puanlı Atletizm Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler İl 3.lüğü kazanılmıştır.
Ulaşım
Bayburt Trabzon anayolu üzerindedir. Her saat başına şehirler arası yolcu otobüsleri geçmektedir. Öğretmenlerimiz servisle gidiş geliş yapmaktadır.
Merkez Köyü Merkeze Uzaklığı:24 Km